MENU

Bedrijfs- of particulier evenement organiseren? Onderscheid jezelf van anderen!

Hoe bepaal je het thema van jullie huwelijksdag?

Gepubliceerd op 02-08-2017

Hoe bepaal je het thema van jullie huwelijksdag?

Je denkt vooral op Pinterest, uit bruidsmagazines en blogs ideeën te halen om jouw huwelijksdag vorm te geven. Dat is vaak een misvatting. Je wordt heen en weer geslingerd tussen de verschillende stijlen en soorten locaties. Je krijgt al snel een allegaartje van wensen. Er past straks niets meer bij elkaar en zeker niet bij jullie, als bruidspaar.

Bedenk eerst zelf welk thema jou het meeste aanspreekt. Is dat o.a. een black-tie-, een meer casual-, een festival- of een bohemienthema. Zo zijn er nog meer thema’s te bedenken.

Bepaal de droomlocatie, zoals o.a. een kasteel, een landhuis, het strand, het bos of een restaurant waar je goede herinneringen aan bewaard. Wat past er perfect bij jou en je aanstaande?

Hecht je veel waarde aan een diner of ga je voor een festival met muziek? Welke soort muziek is je favoriet?

Een bruiloft in Nederland of staat er een juist een buitenlandse bruiloft op jouw wensenlijst?

Bepaal samen eerst wat de huwelijksdag voor jullie zelf speciaal zou maken. Welke kleurstijl, thema en soort locatie het moet gaan worden. Pas dan kan je gericht gaan zoeken naar foto’s, blogs en locaties. Schuim je Pinterest, Facebook, websites en magazines af. Dan loopt de gekozen eigen stijl en thema als een rode draad door de trouwdag heen. De gasten herkennen jullie terug in het gekozen thema.

Stel dus eerst je prioriteiten samen op. Een bruidsjurk en trouwpak uitzoeken wordt hierdoor ook makkelijker. Je kunt je dan vasthouden aan het door jullie gekozen thema. Stel je voor dat je eerst een trouwjurk hebt besteld en later past het in zijn geheel niet bij het gekozen thema! Aan de hand van de prioriteiten kun je ook je budget beter bepalen.  

Bedenk waar jullie elkaar hebben leren kennen. Wat jullie eerste afspraak was en wat jullie geweldig vinden om samen te doen. Welke hobby’s  of beroep hebben jullie, die een factor kunnen zijn bij het kiezen van een thema. Deze dingen tezamen kunnen helpen te bepalen welk thema of welke locatie het beste bij jullie past.

Zijn jullie festivalgangers, dan is een festival met je favoriete muziek en foodtrucks een goed thema. Met een goede Dj of geweldige band maak je er een waar feest van. Het juiste licht en geluid doen wonderen.

Houden jullie meer van vrijheid blijheid, dan komt de bohemien bruiloft om de hoek kijken. Met een strand, polder of bos locatie ben je al een heel eind op de goede weg. Veel kleurige details of juist heel naturel. Met strobalen en veel houtdesign.

Meer casual kan betekenen dat je voor het kasteel of landhuis kiest of toch liever gaat voor een buitenlocatie. Combinatie van binnen en buiten is vaak mogelijk. Met casual kan je vele kanten op. De muziekkeuze is hier ook bepalend bij.

Toch liever black-tie? Dan zit je met een kasteel of gerenommeerd restaurant altijd goed. Een diner met een strijkorkest, pianist of sing-and-songwriter. Na het diner een feest met band, is zeker mogelijk.

Natuurlijk kunnen bovengenoemde ideeën zo op jullie thema worden aangepast, dat het geheel bij jullie wensen aansluit. Romantische sferen kun je binnen elk thema creëren. De ceremonie kan vaak op de locatie zelf plaatsvinden.

Een groots diner dansant, een prachtige bruiloft, een dagprogramma of een receptie. Alles is goed, zolang het bij jullie past en  jullie je daar goed bij voelen.  Neem de tijd hiervoor met elkaar om te beslissen wat jullie willen. Het is jullie grote dag. Jullie beslissen hoe deze dag eruit komt te zien.

Foto's

Terug naar overzicht

Referenties

" Helma heeft voor mij een onvergetelijk feest georganiseerd. Zij heeft aan een half woord genoeg en denkt graag mee zonder haar idee├źn op te dringen. Ik kan het iedereen aanraden, als je een zorgeloos feest wilt, om met Helma in zee te gaan. "

Bekijk meer referenties

Contact

Al Timone Evenementen
Helma Starink
06 - 23 41 70 13
helma@altimone.nl

Webdesign by RETO Copyright 2018 Al Timone