MENU

Bedrijfs- of particulier evenement organiseren? Onderscheid jezelf van anderen!

Struisvogelpolitiek of koud watervrees voor Privacywet?

Gepubliceerd op 16-05-2018

Struisvogelpolitiek of koud watervrees voor Privacywet?

Geen AVG-congres, toch nog een oplossing.

Helaas is het AVG-congres van vandaag, 16 mei 2018 in Soest, niet doorgegaan wegens te weinig animo van de kant van de ondernemers. Ondernemers die boos zijn op de politiek, op Brussel. Ondernemers die denken dat het hen niet raakt. Ondernemers die het geldklopperij vinden, ondernemers die…. vul zelf je eigen excuus maar in.

Of je nu wilt of niet, je zult eraan moeten geloven. 25 mei 2018 is dichterbij dan je lief is. De Autoriteit Persoonsgegevens zal gaan controleren en hebben dezelfde bevoegdheden als de FIOD. Iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen en daarnaar te handelen. Pfff...

Verbazing

Het verbaast mij wel enigszins, dat zo’n 80% van het MKB en meer ZZP’ers niet of nauwelijks nog aandacht hebben besteed aan de privacywetgeving die vanaf 25 mei gehandhaafd gaat worden door de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wel voelen deze ondernemers de hete adem in hun nek. Wel hebben zij die onrust in hun achterhoofd. Velen denken ‘het is de ver van mijn bed show’, maar onbewust sluimert er toch iets. Totdat…er een klacht neergelegd wordt door een klant bij de AP. Heb je dan niet de AVG op orde? Dan kan je voor hoge boetes komen te staan. Boetes die tot maximaal 4% van je jaaromzet kunnen oplopen. Wil jij echt dat risico lopen?

Een flinke ondernemer is op zijn/haar toekomst voorbereid

Je kunt dus maar beter voorbereid zijn. Dat geeft rust en ruimte in je hoofd. Zo kan je je ook weer bezig houden met je eigenlijke business. De business waar jij goed in bent.

Voor de geïnteresseerden in het AVG-congres en ondernemers die nu nog aanhaken kan ik wel iets anders bieden op het gebied van de AVG.

Ik heb de handen ineen geslagen met 2 Soester ondernemers te weten het creatieve internetbureau Nieuwe Pixels (Marcel Hekkert) en Kroon Legal (mr. Geert Polders).

Oplossing

Het AVG Pakket

Om het zo eenvoudig mogelijk te houden bestaat het AVG-pakket uit een traject die in enkele stappen is af te ronden.

Stap 1: Om te beginnen krijg je inzage in het Basisdocument AVG. Dit document is als uitgangspunt voor elke organisatie gelijk.

Stap 2: Vervolgens zal er overleg plaatsvinden met de jurist om een Maatwerk AVG document te schrijven.

Stap 3: Zodra deze akkoord is en voldoet aan de regelgeving kan het document door de webbeheerder online geplaatst worden, bij voorkeur in de footer zodat deze altijd benaderbaar is.

Stap 4: Denk alvast na over bijvoorbeeld vertalingen. Deze kunnen wij ook verzorgen. Laat ons dan even weten wat de wensen zijn.

 

Een aanvraag en/of meer informatie? Neem contact op met mij.

Meer info: http://bit.ly/2KUkh5M

Meer info: http://bit.ly/2GNN9KR

 

Terug naar overzicht

Referenties

" Helma heeft voor mij een onvergetelijk feest georganiseerd. Zij heeft aan een half woord genoeg en denkt graag mee zonder haar idee├źn op te dringen. Ik kan het iedereen aanraden, als je een zorgeloos feest wilt, om met Helma in zee te gaan. "

Bekijk meer referenties

Contact

Al Timone Evenementen
Helma Starink
06 - 23 41 70 13
helma@altimone.nl

Webdesign by RETO Copyright 2019 Al Timone